4.
Proje AmacıProje Amacı 10-14 yaş aralığındaki ortaokul öğrencilerine akış diyagramlarını pekiştirmeleri hedeflenmektedir.
5.
Hedef KitleHedef Kitle 11-14 yaş aralığındaki ortaokul öğrencileri
6.
Proje AraştırmasıProje Araştırması Literatür incelendiğinde akış şeması öğretimine yönelik oyun tabanlı bir uygulama bulunmadığı görüldü. Algoritma ve akış şeması öğretimi için, Köse ve Tüfekçi tarafından yürütülmüş bir çalışmada ise “ ... geliştirilen yazılım sisteminin, algoritma - akış şeması kavramlarını ve bilgisayar programlamanın temel odak noktası olan algoritmik düşünce mantığını etkili bir şekilde öğretilmesi noktasında başarılı olduğunu göstermiştir. Ek olarak; yazılım sisteminin, öğrencilerin bilgisayar programlama temellerine yönelik derslerdeki başarı oranlarını artırdığını ve gerek yazılımın, gerekse gerçekleşen eğitimsel süreçlerin, öğrenciler tarafından oldukça etkili bulunduğunu da ifade etmek mümkündür.” şeklinde bir sonuca ulaşılmıştır. Bu çalışmadan farklı olarak bizim projemizin oyun tabanlı olması ve öğrencinin 3 boyutlu sanal bir dünyada gezebilmesi, akış şeması ve algoritmaların gerçek hayat ile ilişkilendirilebilmesinde de yardımcı olacağını düşünmekteyiz. Öğrencilerin her bölüm farklı problem durumlarıyla karşılaşmalarının, öğrencinin yaratıcı çözümler geliştirmesini destekleyici etkide bulunması beklenmektedir. Oyunun farklı seviyelere sahip olması ve akış şeması kavramlarının Milli Eğitim Öğretim Programındaki sıralama ile parça parça verilmesi, öğrencinin kavramları tanımasını ve pekiştirmesini kolaylaştırmaktadır.
7.
Proje Çerçevesinde Yardım Alınan KişilerProje Çerçevesinde Yardım Alınan Kişiler Ortaklarımız Proje faaliyetlerini gerçekleştiren, sorumluluğu,maliyetleri üstlenenler grup üyelerimiz Ahmet Erşin, Banu Çayan, Davut Gökdemir, Deniz Kaçın ve Dilan Şahin'den oluşmaktadır. Ek olarak ders sorumlusu: Prof. Dr.Arif Altun Arş. Gör. Sinan KESKİN Paydaşlarımız
8.
Kaynak ListesiKaynak Listesi Renshaw, C. E, & Taylor, H. A (2000). The educational effectiveness of computer-based instruction. Computers and Geosciences, 26(6), 677-682 Köksal, Aydın. Bilişim Terimleri Sözlüğü. Türk Dil Kurumu Yayınları, Ankara, 1981. Bau, D., Dawson, M., & Bau, A. (2015). Using Pencil Code to Bridge the Gap between Visual and TextBased Coding. 46th ACM Technical Symposium on Computer Science Education (706-706). ACM. Armoni, M., Meerbaum-Salant, O., & Ben-Ari, M. (2015). From scratch to “real” programming. ACM Transactions on Computing Education (TOCE), 14(4), 25. Carlisle, M. C., Wilson, T. A., Humphries, J. W., & Hadfield, S. M. (2005). RAPTOR: a visual programming environment for teaching algorithmic problem solving. ACM SIGCSE Bulletin, 37(1), 176-180, ACM. Köse, U., & Tüfekçi, A. (2015). Algoritma ve akış şeması kavramlarının öğretiminde akıllı bir yazılım sistemi kullanımı. Pegem Eğitim ve Öğretim Dergisi, 5(5), 569-586, http://dx.doi.org/10.14527/pegegog.2015.031. DEMİR Faruk.. “Programlama Öğretiminde Eğitsel Programlama Dilinin Farklı Kullanımlarının Programlama Başarısı Ve Kaygısına Etkisi” Doktora Tezi,Atatürk Üniversitesi., 2015.
9.
Hacettepe ÜniversitesiHacettepe Üniversitesi Grup Üyeleri Banu ÇAYAN Ahmet ERŞiN Dilan ŞAHİN Deniz KAÇIN
Thank you for your comment.