1.
Slide1ReactJS JSX standartıyla yazılan bir JS kütüphanesidir.
2.
Slide2Modal-View-Controller mimarisinin View kısmını oluşturur.
3.
Slide3REACT-VİRTUAL DOM KAVRAMI Diff Alg. Virtual Dom’un bir adet de snapshot’ı kaydedilir. Virtual Dom Diff algoritması ile Real Dom’a aktarılır. Component mantığından dolayı performans artırılır. Virtual Dom, Gerçek Dom’un kopyasıdır. 2 Adet Virtual Dom vardır. VDOM SNAPSHOT VDOM REAL DOM
5.
Slide14Component herhangi bir state barındırmıyorsa, Sabit olacak ve bir props gönderilcekse component functional oluşturulur. Functioanal Components
6.
Slide15Hem state hem de props olacaksa component class-base oluşturulur. Class Components
7.
Slide5REACT- CSS VE BOOTSTRAP Css’i istersek inline style olarak ya da ayrı bir css dosyası şeklinde ekleyebiliriz.
9.
Slide6PROPS KAVRAMI Propslar Componentler arası veri aktarımı yapmaya yararlar. Sabit veriler göndeririz ve bu veriler sabit olduğundan render edilmezler.
10.
Slide7STATE KAVRAMI State component’ın o anki datalarının durumunu gösterir. State değiştiğinde Virtual Dom bunu farkeder ve sadece o state render edilir. Stateler sadece setState() fonksiyonu ile güncellenebilir.
11.
Slide17STATE KAVRAMI (cont.) 2 yöntemi vardır. 1.Constructor içinde 2.Class’ın en tepesinde oluşturarak.
12.
Slide8REACT- EVENTLAR Js deki gibi elementimize eventimiz ekliyoruz. Event metodumuzda this’i gösteriyoruz Fakat this’in hangi objeyi gösterdiğini bilmemiz için elentimizi bind etmemiz gerekir.
13.
Slide18REACT- EVENTLAR(cont.) Bind işlemini istersek constructor’ın içinde yapabiliriz. İstersek de arrow function şeklinde yazarız.(Arrow function kendisi bind’lar.)
14.
Slide11CONTEXT API “Context” ihtiyaç duyulan verilerin, uygulama içerisinde “global” olarak kullanılmasını sağlar.
15.
Slide19Provider: İçerisine “property” olarak bir değer alır ve alt bileşenlerine bu değeri aktarır. CONTEXT API(cont.) Consumer: İçerisine fonksiyon yazarak bir sonuç döndürmemiz sağlar.
16.
Slide13ACTION, DISPATCH, REDUCER KAVRAMI ...state operatörü eski verileri kaybetmemek için alır,yerleştirir ve bu sayede güncelleriz
17.
Slide20ACTION, DISPATCH, REDUCER KULLANIMI 1.Dispatch’i state’in içine yazarız. 2.Providerla value olarak alttaki componentlara geçiriyoruz.
18.
Slide213.Dispatch içine action alır. ACTION, DISPATCH, REDUCER KULLANIMI 4.Action önceki state ile beraber reducer’a gider.
19.
Slide22ACTION, DISPATCH, REDUCER KULLANIMI 5.Reducer switch yapısıyla action.type’ı kontrol eder. 6.Dispatch’e yeni state gelir ve güncellenir.
Thank you for your comment.