UPLOAD

    5K

    Mineraller ve Vitaminler

    Published: June 12, 2019

    Yoğun bir günün ardından vücudumuzu sağlıklı ve enerjik tutmak için yeterli miktarda vitamin ve mineral üretemeyiz. Vücudumuzun düzenli ve enerjik kalması için mineral ve vitamin desteği çok önemlidir.

    Comments

    Mineraller ve Vitaminler

    • 1. Mineraller ve Vitaminler Mineraller ve Vitaminler
    • 2. Yararlar Faydaları Yoğun bir günün ardından vücudumuzu sağlıklı ve enerjik tutmak için yeterli miktarda vitamin ve mineral üretemeyiz. Vücudumuzun düzenli ve enerjik kalması için mineral ve vitamin desteği çok önemlidir. Vücudumuz kendi içinde çok fazla vitamin üretemediğinden dışardan vitamin takviyesi almamız gerekir, aksi takdirde çok yorgun oluruz.
    • 3. Yararlar 2 çeşit vitamin vardır; suda çözünmüş ve yağda çözünmüş olanlar. Yağda çözünen vitaminler, yağ dokuları ve karaciğerimizde depolanan vitaminler. Gerektiğinde bile, rezerv ihtiyaçlarını karşılayan bu tür vitaminlerin emilimi lipitlerin yardımı ile sağlanır. Faydaları
    • 4. Yararlar A, D, E ve K vitaminleri yağda çözünen vitaminlerdir; çoğu yumurta, balık, karaciğer, süt, kayısı, peynir, kavun, şeftali, ıspanak ve brokoli gibi sebzelerde bolca bulunurlar. Yetişkin bir yumurtadaki günlük ihtiyacın% 32'si ve yarı havucun% 68'i; 1 tabak yeşil yapraklı sebze, 2 günlük A vitamini ihtiyacını karşılar. Faydaları
    • 5. Vitaminler Vücudumuzda ne yapar? Vitaminler Vücudumuzda Ne Yapar? Hücresel metabolik reaksiyonlar için gerekli olan vitaminler, vücutta yeterince depolanmadıkları için zaman zaman dışarıdan alınması gereken küçük organik moleküllerdir. Kullandığımız ve ya tükettiğimiz vitaminler sayesinde sindirim problemleri azalır, kalp sağlığı düşer ve bağışıklık sistemi kan şekeri gibi hastalıkların riskini azaltır.
    • 6. Hangi yiyecekler Hangi vitaminleri içerir? Hangi Yiyecekler Hangi Vitaminleri İçerir? A vitamini, vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri, kemik gelişimini, göz ve cilt sağlığını çok önemlidir. Süt, yumurta, karaciğer, yeşil sebzeler, baklagiller, ceviz ve havuç A vitamini açısından zengindir. Vitamin A
    • 7. Hangi Yiyecekler Hangi Vitaminleri İçerir? B vitamini, solunum, sinir ve sindirim sistemlerinin doğru çalışmasını sağlar. B vitaminleri bakımından zengin yiyecekler arasında tahıllar ve tahıllar, kırmızı et, süt ve süt ürünleri ve yeşil sebzeler bulunur. Vitamin B Hangi Yiyecekler Hangi Vitaminleri İçerir?
    • 8. Hangi yiyecekler hangi vitaminleri içerir? Vücut direncini ve kemikleri güçlendiren C vitamini, vücudumuzda koruma ve yenileme görevi de görür ve C vitamini ile UV ışınlarına karşı korunma arasında bir ilişkisi olduğu düşünülüyor. C Vitamini, yaraların iyileşmesine yardımcı olan ve bizi güneş ışınlarından koruyan protein kollajeninin üretilmesine yardımcı olur. Portakal, mandalina, domates, maydanoz, lahana, böğürtlen, biber, ananas, limon. Vitamin C Hangi Yiyecekler Hangi Vitaminleri İçerir?
    • 9. Hangi yiyecekler hangi vitaminleri içerir? Kemikleri ve dişleri güçlendirmek için gerekli olan D Vitamini balık, karaciğer, tereyağı, yumurta ve süt ve süt ürünlerinde bolca bulunabilmektedir. Vitamin D Hangi Yiyecekler Hangi Vitaminleri İçerir?
    • 10. Hangi yiyecekelr hangi vitaminleri içerir? Tahıl ve tahıl ürünleri, kırmızı et, süt ve süt ürünleri ve bitkisel yağlar E Vitamini bakımından zengindir, göz sağlığının korunmasına da yardımcı olur. Vitamin E Hangi Yiyecekler Hangi Vitaminleri İçerir?
    • 11. Hangi yiyecekler hangi vitaminleri içerir? K Vitamini bakımından zengin yiyecekler arasında yeşil sebzeler, kırmızı et, mısır, pirinç ve karaciğer bulunur. Bu vitamin aynı zamanda kanın pıhtılaşma özelliği olan vücut için de önemlidir. Vitamin K Hangi Yiyecekler Hangi Vitaminleri İçerir?
    • 12. Vücudumuzda yeteri kadar vitamin yoksa ne olur? Vücudumuzda Yeteri Kadar Vitamin Yoksa Ne Olur? Bu vitaminlerin bir sonucu olarak vücudumuzda eksik; - Vücudun enfeksiyonlara karşı direnci düşer. - Dişlerimiz ve diş etlerimiz zayıflar. - Saç, tırnak ve cilt hassasiyetleri ortaya çıkar. - Sindirim sistemi düzenli olarak çalışmaz. - Hücrelerimiz oksijeni verimli kullanamaz. - Karaciğer yağlanmaya başlar. - Antikor üretimi yavaşlar. - Depresyonu tetikleyebilir. - Kalp hastalıkları artar. - Kan şekeri yükselir. - Bağışıklık sistemi zayıflar. - Kanın pıhtılaşması yavaşlar.
    • 13. Mineraller Ne işe yarar? Mineraller ne İşe Yarar?
    • 14. Mineraller ne İşe Yarar? Mineral almak için en önemli besinler nelerdir? Vücudun kimyasal dengesini korumak için yapısındaki mineral çeşitliliğine bağlıdır. Vücudumuzdaki hücrelerin korunmasından cilt yapısının sağlığına, kan basıncının aynı seviyede tutulması,diş etlerine kemik iliklerine kadar yardımcı olan mineralleri bol bol tüketmemiz lazım. Mineraller Ne İş Yapar?
    • 15. Mineraller ne İş Yapar? Vücudundan mineral içermeyen bir vücuda giren vitaminler işlevlerini düzgün yapamazlar. Dişlerin, kemiklerin, yumuşak dokuların, kan, kas ve sinir hücrelerinin yapısındaki mineraller, sinirlerin iletilmesi ve vücutta hormonların üretilmesi birincil öneme sahiptir. Birincil mineraller kalsiyum, iyot, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum ve çinkodur. Mineraller Ne İş Yapar?
    • 16. Mineraller nelerin içinde bulunur? Kalsiyum: Süt ve süt ürünleri, kara lahana, brokoli, somon, pekmez, soya sütü, kuru üzüm, incir İyot: İyotlu tuz, süt, deniz yosunu, deniz kabukları Demir: Ispanak, dana eti, fasulye, yeşil yapraklı sebzeler, kuru erik, kuru üzüm Magnezyum: Yulaf ezmesi, pirinç, yoğurt, elma, greyfurt, susam, buğday Fosfor: Balık, mısır, kuşkonmaz, kuru meyveler, yumurta, süt ürünleri Potasyum: muz, kayısı, Trabzon hurması, karpuz, patates, kabak Çinko: Koyun ve kuzu, yumurta, kuruyemiş, mantar, ceviz, mercimek Mineraller Nelerin İçinde Bulunur?
    • 17. Teşekkürler. Teşekkürler.